Strona w konflikcie:: Białlandia Pomógł: 12 razy Wiek: 21 Dołączył: 21 Maj 2007 Posty: 1435 Skąd: Pruszków
Wysłany: 2010-04-12, 20:03
Fajnie jeżeli idą na czymś takim grupy rekonstrułujące Wojsko Polskie z różnych okresów historii...
o ile umieją maszerować...
Z racji ze to POGRZEB mam nadzieje ze będzie tam ktoś sensowny kto nie pozwoli wziąść udziału airsoftowcom w obcych mundurach lub co gorsza palantom w wz. którzy nie mają prawa ich nosić...
Bo czegoś takiego (grupy airsoftowców) jak było na jednej z defilad (sic!) spacerującej (nie "maszerującej") do muzeum WP (nie pamiętam jakie to święto lub impreza była) to najgorszemu wrogowi na pogrzebie bym nie życzył...
Strona w konflikcie:: UN
Wiek: 41 Dołączył: 09 Sie 2008 Posty: 357 Skąd: Warszawa - Mokotow
Wysłany: 2010-04-12, 21:41
dla mnie osobiscie sytacja jest nieco zenujaca, nie dosc, ze 99.9% nie ma pojecia o mustrze i kroku defiladowym.
przerodzi sie to w spacer pajacow w mundurach i beda "smichy hihy" daje se glowe urwac
mozecie mnie zjechac, dla mnie nie liczy sie blichtr ani szyk, bo to nie ma znaczenia.
Pomógł: 4 razy Wiek: 22 Dołączył: 19 Maj 2007 Posty: 385 Skąd: Eingestuft
Wysłany: 2010-04-12, 21:50
Dracel napisał/a:
Ale żeby to wyglądało jakoś poważnie
No więc ćwiczcie musztrę adekwatna do munduru Panowie!
Żeby nie było wiochy...
@Lith
Cóż mimo wszystko też mam pewne obawy że może wyjść coś takiego...
Lecz mogę rzec tylko tyle iż ręczę za swoją GRH i inne znajome grupy z którymi współpracujemy iż damy z siebie wszystko ażeby wyglądało to tak jak przystoi.
_________________ Hauptgefreiter UA Jürgen Niksch
Dran! Drauf! Drüber! - Panzergrenadiere!
Pomógł: 4 razy Wiek: 19 Dołączył: 05 Sty 2010 Posty: 162 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-12, 23:46
Klepczar napisał/a:
lub co gorsza palantom w wz. którzy nie mają prawa ich nosić...
Cytat:
oraz młodzież szkolną i akademicką realizującą przedsięwzięcia w ramach przysposobienia obronnego, obozów specjalistycznych i podczas uroczystości o charakterze patriotycznym
Wystarczy, że ta grupa, "palantów" jak ich nazwałeś będzie młodzieżą szkolną lub akademicką i nikt im noszenia munduru zabronić nie może. Zważ Panie Klepczar, że temat to poważny i wymaga odrobinę wyżej kultury osobistej niż wyżej zaprezentowana.
W słowniku języka polskiego nie ma słowa "wziąść".
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum