Według mnie należało by wszystko przeorganizować. Pamiętajcie że na przetrzymywanie i przetwarzanie danych osobowych, a to właśnie robicie niezbędna jest zgoda GIODO. Zainteresujcie się tym tematem aby uniknąć problemów na przyszłość. Co do samego portalu zmienił nie mówiąc o wizualnej jego stronie zmienił bym całkowicie system jego działania. Brak wielu mechanizmów weryfikacji. Brak wielu podstawowych informacji o graczu (replika czy mundur to rzecz mało istotna), Grupa krwi, telefon prywatny (zweryfikowany), Fotografia. Według mnie rejestracja powinna się odbywać drogą pocztową i za opłatą. Wtedy automatycznie selekcjonuje się osoby które korzystają z portalu.
Pamiętajcie że na przetrzymywanie i przetwarzanie danych osobowych, a to właśnie robicie niezbędna jest zgoda GIODO. Zainteresujcie się tym tematem aby uniknąć problemów na przyszłość.
jak portal wyjdzie poza bete to bedzie rejestracja
CyberSoft napisał/a:
Brak wielu podstawowych informacji o graczu (replika czy mundur to rzecz mało istotna), Grupa krwi, telefon prywatny (zweryfikowany), Fotografia
foki ojd moze nawt dzisiaj
jeli chodzio wyikacj to narazie bedzie przy wydawaniu ID
CyberSoft napisał/a:
Według mnie rejestracja powinna się odbywać drogą pocztową i za opłatą.
zastanawialem sie nad tym ale duzo osob negatywnie zareagowalo
("hej on chce nas skroic z kasy")
Logo --> powrót do strony głównej, bo chyba nie da się z żadnej podstrony tego zrobić.
powinno byc- zapomnialem
.:Marcin:. napisał/a:
Podczas przeglądania czyjegoś profilu, widoczne dodatkowo miasto, wiek, płeć.
Opcja czy chcę pokazać nr telefonu, osobno czy widoczny komunikator.
to w planach jest
.:Marcin:. napisał/a:
W jakim celu na takim portalu zbiera się informację o numerze pesel?
chce wydawac plastikowe ID ze zdieciem i danymi wlasciciela
identyfikator bedzie pelnil role identyfikacyjne i medyczne (w razie wypadku), a niepelnoletnim bedzie zastepowal zezwolenie (beda dane kontaktowe opiekunow)
aktualnie nie ma wymogu podawania PESELU (nie ma weryfikacji)
jak tylko uzbieram pieniadze zeby zalozyc za pierwsza partie to zostanie otwarty modul zamowienia karty
aby odebrac karte trzeba bedzie sie wylegitymowac aby potwierdzic prawdziwosc danych
osoby niepelnoletnie beda musialy odebrac ID razem z opiekunem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum