Strona w konflikcie:: Białlandia Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 26 Sty 2008 Posty: 269 Skąd: Białołęka
Wysłany: 2010-01-03, 01:00
Kurtki z Ripa to były tylko S95.
Four Tone to pierwszy współczesny brytyjski mundur pustynny, szybko wymieniony na Two Tone (94&95) ze względu na to, że Irakijczycy biegali w takich samych mundurach co Fajfy i było sporo pomyłek. Napisz dokładniej o który chodzi, a pewnie da się coś wykombinować. Szczerze powiedziawszy to nie mam bladego pojęcia w czym latali Anglicy przez tyle lat przed wprowadzeniem Four Tone, ale stawiam, że albo we wcześniejszych DPMach albo mundurach oliwkowych. No chyba, że jeszcze były używane te Khaki z czasów 2WŚ, ale aż tak MoD chyba nie jest konserwatywny...
Gdzieś kiedyś wyczytałem, że zdarzało się w czasie pierwszej zatoki, że żołnierze latali w Denisonach - czy to prawda, nie wiem, ale nie dziwiłbym się gdyby tak było.
Strona w konflikcie:: Białlandia Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 26 Sty 2008 Posty: 269 Skąd: Białołęka
Wysłany: 2010-04-26, 22:19
To właśnie jest coś takiego. Multicam z brytyjskim akcentem. Chociaż to już akurat stara informacja, bo wiadomo było o MTP od kilku miesięcy to jednak są to jedne z pierwszych zdjęć z pola walki.
Podgląd:
_________________ Nie ma to to jak długie romantyczne spacery po górach i strzelanie do niewiernych z Niebieli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum