ASG Warszawa  Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Miejscówki Kobyłka k/Warszawy
Autor Wiadomość
KwaziMag 
Ojciec

Wysłany: 2009-09-04, 11:01   Miejscówki Kobyłka k/Warszawy

Witam koleżanki i kolegów

Z wiązku z ograniczoną ilością miejsc w których można się postrzelać chciałem zaproponować dwie lokacje w okolicach Warszawy.
Z mojej strony proszę o wasze wypowiedzi odnośnie tych miejsc i ewentualnie przyjazd kogoś z większym starzem w celu ocenienia ich na żywo w tym celu chętne osoby prosze o pm. Wiem że w moich okolicach jest kilka takich osób.
A teraz do rzeczy

1) Tren położony w granicach Kobyłki. Niestety kiepski dojazd albo do Nadmy autobusem mzk i stamtąd osoby zmotoryzowane podrzucą do miejscówki całą pozotałą brać albo autobusem lini RAJ S i podobnie ludzie z samochodami podrzucą na miejsce. Miejsce o którym mówie zowią "Rzeźnia". Nie wiem z czego to wynika
wiem natomiast że okoliczni asg'owcy tu się bawili oraz farbiarze. Z tymi ostatnimi można się dogadać co do ewentualnych terminów
Pod tymi adresami są zdjęcia terenu http://picasaweb.google.p...a/TerenRzeznia# http://img32.imageshack.u...zdjcie0027g.jpg
http://www.zumi.pl/namapi...&type=2&scale=1

2) Teren przy cegielni między Kobyłką a Zielonką. Tylko taktyka zielona. Strzelałem się tam pb i nigdy nie było przypału, czasami zdarzają się wędkarze ale w bezpiecznej odległości. Dojazd pkp kobyłka ossów i kawałek z buta albo linią autobusową RAJ S i wysiadka przy glinkach
Zdjęcia http://img134.imageshack....g=obraz022c.jpg
http://www.zumi.pl/namapi...&type=2&scale=1

Tak jak wcześniej pisałem proszę o komentarze i ewentualny przyjazd komisji która mogła by wydać opinie

Pozdr

moron
Administrator
Czibi baka :]

Wysłany: 2009-09-04, 11:20   

ad1 troche te zabudowania naokolo mi sie nie podobaja.... moze byc za ciasno
ad2 z jednej strony woda, z drugiej tory z trzeciej jakas fabryka... wyglada ciekawie :) trzeba bedzie zrobic rekonesans :)

Kris 
Jager Grenadier

Strona w konflikcie:: Niebielia
Wysłany: 2009-09-04, 15:51   

Ta druga wygląda prze pięknie, jeżeli jest odpowiednio duża to z takim krajobrazem wygląda trochę jak zielony Afganistan, mogą być fajne partyzanckie akcje i nieregularna:]

Trzeba zrobić zwiad bo ile można na hucie się strzelać, czy na mokrym.

KwaziMag 
Ojciec

Wysłany: 2009-09-04, 16:11   

moron napisał/a:
ad1 troche te zabudowania naokolo mi sie nie podobaja.... moze byc za ciasno
ad2 z jednej strony woda, z drugiej tory z trzeciej jakas fabryka... wyglada ciekawie :) trzeba bedzie zrobic rekonesans :)

Ad 1 Byłem tam ostatnio i będąc na miejscu nie widziałem tych zabudowań bo wszystko jest zarośnietę, no ale macie większe doświadczenie
Ad 2 Ta fabryka to cegielnia jest jeszcze na chodzie więc nie można ich wykorzystać ale ogólnie miejsce wygląda naprawdę super zdjęcia tego nie oddają.

Paszczak 
strzelec wyborowy

Strona w konflikcie:: Białlandia
Wysłany: 2009-09-04, 16:29   

troche ciężki dojazd komunikacji miejskiej :P

KwaziMag 
Ojciec

Wysłany: 2009-09-04, 17:39   

Paszczak napisał/a:
troche ciężki dojazd komunikacji miejskiej :P

Co do tego to fakt ciężki. Ta strona od Warszawy w ogóle jest traktowana po macoszemu.
co do miejscówki nr 2 to z dworca wileńska, warszawa śródmieście lub wschodnia do pociągu w kierunku tłuszcz/małkinia i wysiąść w kobyłka ossów. O tyle jest dobrze że obowiązuje u nas z tego co wiem bilet mzk dwustrefowy czyli tramwaj, autobus, metro i pociąg na jednym bilecie np dobowym. Co do miejscówki nr 1 no cóż tu jest większy problem bo najpierw trzeba dojechać np do nadmy (mzk) lub prywatną linią S do kobyłki i zdać się na kolegów którzy są zmotoryzowani

moron
Administrator
Czibi baka :]

Wysłany: 2009-09-04, 20:03   

KwaziMag napisał/a:
Ad 2 Ta fabryka to cegielnia jest jeszcze na chodzie więc nie można ich wykorzystać ale ogólnie miejsce wygląda naprawdę super zdjęcia tego nie oddają.
mialem na mysli to ze fabryka oslania nas od zabudowan cywilnych - o ile z zabudowan prawie na pewno ktos bedzie lazil np na spacer z psem to z fabryki w weekend ludzie nie chodza na spacery...

Maniek zabujec 

Wysłany: 2009-09-06, 11:57   

jesli pracuja w soboty to najwyzej na papieroska na przerwe :P

spiotrek 

Wysłany: 2009-09-07, 21:56   

jeżeli mogę coś powiedzieć to powiem w wołominie blisko bardzo kobyłki jest huta jest opuszczona grali w niej jakieś 2 miechy temu w paintballa teraz chodzimy tam z kolegami posiedzieć miejsce opuszczone jest fajne jedyna wada to że czasem są tam skate na deskach ale takie coś planują wcześniej a więc polecam swoje miasto

Maniek zabujec 

Wysłany: 2009-09-08, 13:11   

mapke tego miejsca poprosze (wspomnianej huty)
jutro ide zwiedzac owsiana wkoncu troche czasu znalazlem

Kulik 

Wysłany: 2009-09-16, 15:05   

Generalnie jestem z zielonki a do glinek mam 1 km.Może zrobimy jakąś próbną strzelanke w tej miejscówce w niedziele?Jeśli chodzi o transport to jestem zmotoryzowany i moge podrzucić paru maniaków.

Odpowiedz do tematu