Strona w konflikcie:: UN
Wiek: 41 Dołączył: 09 Sie 2008 Posty: 329 Skąd: Warszawa - Mokotow
Wysłany: 2010-03-02, 22:28
hm.
moj pistol chronowalem na hfc low i na gg i bylo tyle samo fps, gdzies tkwi blad.
owszem Chaota zaaplikowal mi CO2 i roznca byla, ale trzeba bylo zawor przeregulowac, ale co2 to raczej inna bajka. Gaziaki to dla mnie magia.
No CO2 do magów nieprzystosowanych to ryzyko. Mało jest na allegro okazji "snajperek" gazowych z wybrzuszonymi magami? Ci mieli szczęście i tylko im syczał . Inni mogą mieć mniej jak bolce wybije i wysadzi stopkę maga...
Skoro na hfc134 nic nie da to trzeba pogrzebać przy magu. Pod grzybkiem zaworka górnego jest mała sprężynka powrotna - gdyby wstawić zamiennik twardszy to zawór otwierałby się na krócej. Trzeba przy tym zachować umiar - za mocna sprężynka spowoduje to, że młoteczek nie wbije zaworka i nie padnie strzał...
A gdyby zrobić lekka nieszczelność przy gumce hopa albo w innym miejscu? Nic nie zniszczy się, nie trzeba ingerować, a jak będziesz chciał mieć znów 370 to nowa gumka i po sprawie.
Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 24 Kwi 2009 Posty: 144 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-03-11, 18:20
teoretycznie żeby osłabić rugera trzeba wyciągnąc wajchę z tyłu rekojeści dzięki której cały pistolet się rozkłada
wybijamy z niej pin i wyciągamy sprężynę - ta sprężyna napina kurek
jest tam jeszcze stalowa kulka - wymienić możemy ją na zeszlifowaną kulkę 6 mm kompozytową.
i taką połówkę kulki wkładamy zamiast stalowej - zmniejszamy tym napięcie sprężyny.
Niestety u mnie wiele to nei dało więc po prostu obciąłem jeden zwój sprężyny.
zarobilem końcówę, złożyłem nasmarowałem - i śmiga
355 fpsów na 0,2 na wyzerowanym hopku
300 fpsów na 0,25
a zasięg nadal bije na głowę większośc gazówek z BB - plus w moim jest dobrze wytłumiona lufa więc i daleki zasięg i prawie nie słychać strzału.
jak ktoś chce wrzucić mogęzdjęcia swojego i przepiś na wytłumianą lufę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum