_________________ Jeżeli nie jesteś pewien co robić to atakuj!" -George Smith Patton
Pójdziesz z nami na samo dno piekła
I przez czyściec przejdziesz nietknięty.
Diabłu wyrwiesz twe prawo do szczęścia
Przejdziesz sucho rozpaczy odmęty.
Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 19 Maj 2007 Posty: 356 Skąd: Eingestuft
Wysłany: 2010-01-26, 19:27
Jak zmienić wtyk (bo tam jest U-77/U) to teoretycznie podejdzie pod wszystko ^^
Jeszcze chyba do SEM 25 by pasowało... Nie pamiętam jakie wtyki mają SEM 70/80/90 ale niewykluczone że i do nich by się dało to podłączyć.
Na pewno występują jednak przejściówki z U77 na NF10 (SEM52SL) ale nie ma przejściówek na NF7 (SEM52 A i S)
Generalnie to słuchawki wyłącznie do radiostacji plecakowych/montowanych w pojazdach/stacjonarnych.
@Edit:
Przypomniałem sobie! SEM 70 ma wtyk NF10 tak jak SEM52SL ^^
_________________ Hauptgefreiter UA Jürgen Niksch
Dran! Drauf! Drüber! - Panzergrenadiere!
_________________ Jeżeli nie jesteś pewien co robić to atakuj!" -George Smith Patton
Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 19 Maj 2007 Posty: 356 Skąd: Eingestuft
Wysłany: 2010-01-26, 20:13
Do SEM 52 S pasuje zestaw od wersji A, który jest tani i sporadycznie dostępny.
Jest niestety cholernie niewygodny i zawodny.
Jak dotąd nikt z germanofilów w JaKdo13 nie spotkał się z żadnym dobrym, przepraszam za wyrażenie "headsetem" pasującym do wersji S.
_________________ Hauptgefreiter UA Jürgen Niksch
Dran! Drauf! Drüber! - Panzergrenadiere!
w takim razie czego można używać jako zestaw słuchawkowy do "semki"??
Mógł byś polecić jakieś dobre radio <dostępne i w logicznej cenie > pasujące do reko/ dobrej stylizacji na Niemców <czyt. piechoty>
Co do headsetów, to udało mi dorwać na allegro laryngofon dedykowany do SEM52SL oraz wtyczkę pasująca do SEM52S. Będę próbować je zamienić, może coś się uda
_________________ A gdy będę szedł ciemną doliną zła się nie ulęknę, bo pan 5,56 czuwa nade mną.
Strona w konflikcie:: Niebielia Pomógł: 4 razy Wiek: 17 Dołączył: 02 Sty 2009 Posty: 275 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2010-05-22, 00:07
Jurgen napisał/a:
W kompaniach szkoleniowych nadal się jej używa
Radio to radio, a jak popsuja nowe to będzie strata. Poza tym jak powiesz że obecnie używany model to se to każdy kupi i stracimy bonusowe punkty lansu
_________________ Kiedy idę przez ciemną dolinę zła się nie ulęknę, albowiem to ja jestem złem w dolinie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum