ASG Warszawa  Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
G36 - info
Autor Wiadomość
Gork 

Wysłany: 2010-03-10, 22:43   G36 - info

Witam.

Dopiero zaczynam swoją zabawę z ASG i chwilowo zatrzymałem się na przeglądaniu ofert sklepów, moją uwagę najsilniej przyciąga (przynajmniej na chwilę obecną) replika HK G36.

Chciał bym się dowiedzieć jak się z nią sprawy mają a dokładniej, z repliką produkowaną przez JG oraz ARESa. Jakie są ich plusy i minusy, jakie różnice pomijając samą jakość materiału. Opis repliki ARESa w sklepie: http://www.specshop.pl jest dość pozytywny, ale jak sądzę wszystko co jest sprzedawane w sklepach jest opisane pozytywnie a połowa (jak nie większość) opisów technicznych związanych z działaniem repliki w zakresie ASG nie wiele mi jeszcze mówi.

Rzecz jasna pomijając użyteczną wiedzę, rad był bym gdyby pojawił się też komentarz od osoby która strzelała z obu replik.

Edit: Informacje na temat G36 by Classic Army równie miło widziane.

Jurgen 
Jagdkommando13

Wysłany: 2010-03-10, 23:20   

Powiem tak... Po macaniu i strzelaniu ze wszelkich Giet, oto moje subiektywne zdanie na temat replik ktore macałem:
JG jest bardzo spoko, a nawet bardziej jak na replikę za taką cenę.
Strzela porządnie, szczególnie po wymianie gumki hopup.

CA niby jest markowe, ma lepsze wykonanie - ale ja osobiście się nie przekonam do CA
(takie już moje zboczenie :D poza tym wszystkie znane mi giety CA miały problemy z kiepskiej jakości stykami...)
Osiągi - ot stockowe 300 fps bez rewelacji.

ARES - cud, miód i ogólny ślinotok :D
Piękne wykonanie, trademarki, odpowiednie wymiary, jako jedyny ma HKV (poprawny rekonstrukcyjnie dla BW celownik)
Osiągi - j/w

SRC - gieta do dupy :P
Kultura pracy granicząca z zerem, kiepawe wykonanie i osiągi jakieś takie nietenteges.

Ot tyle jeżeli chodzi o moją opinię ^^

Kris 
Jager Grenadier

Strona w konflikcie:: Niebielia
Wysłany: 2010-03-11, 16:03   

Czyli mówiąc krótko, jak nie masz kasy na CA to weź JG a jak masz kasę na CA to weź ARESa.

Inqwi 
G36E(JG)

Strona w konflikcie:: Niebielia
Wysłany: 2010-03-12, 21:09   

Pełny zestaw Giet masz do wyboru w biurmaxie. Ja mam G36JG, i to na prawdę świetna replika, nadająca się do wszystkiego.

Yeneth 

Wysłany: 2010-03-13, 16:05   

Kilka g36-tek już miałem wiec dorzucę swoja opinię:

JG - jak na ten budżet bardzo dobry wybór, kompatybilne z podzespołami do "markowych" wersji, dobra podstawa do powolnego budowania sobie solidnej repliki.

GFC - znacznie przepłacone, chinczyki z dodatkami nie wartymi różnicy cenowej

CA - osobiście miałem bardzo dobre doświadczenia, może kwestia modelu na jaki się trafi bo znam ludzi narzekających na identyczne modele, mi osobiście bardzo przypadło do gustu tworzywo wykorzystane na korpus, stare modele miały problemy z elektryką.
Niedawno miałem okazje trzymać w reku nowy model G36c w wersji z blow-backiem - super wrażenia ze strzelania i samego trzymania repliki ale nie rozkręcałem wiec trudno coś bliżej powiedzieć o bebechach i jakości.

ARES - spuścizna produkcyjna po firmie STAR, niby ta sama jakość ale właśnie g36 było druga repliką ARESa jaką kupiłem i podobnie jak pierwsza zagrzała u mnie dosłownie 1 dzień z kilku powodów: rozrzut w granicach 20 fpsów, brak możliwości poprawnej regulacji lunety, kilka niedociągnięć montażowych (źle wkręcone lub niedokręcone śruby). Do dzisiaj nie wiem czemu niektórzy zachwycają się ta firmą.

KWA - zewnętrznie lepiej niż CA, wewnętrznie boski ;)
Model który miałem okazje oglądać bazował od razu na sprężynie m120 i firmowym tuningu, replika z uwagi na osiągi niekoniecznie dla osób świeżych w naszym hobby ale o bardzo wysokiej kulturze pracy i bardzo dobrej jakości wykonania. Niestety dostępny tylko w wersji C

Gork 

Wysłany: 2010-03-13, 16:50   

Dzięki za komentarze :) jutro najpewniej zobaczę kilka Giet i wrócę do rozmyślania co i jak, mimo wszystko jest to droga zabawa i wolę wybrać raz a dobrze (na tyle aby nie musieć od razu szukać innego karabinu :P

Jeszcze raz dziękuję, przynajmniej wiem jakie są opinie użytkowników co do replik :)

Odpowiedz do tematu