ASG Warszawa  Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprzęt ASG dla sniper'a. Proszę o pomoc
Autor Wiadomość
Tarzan 
HABABABA!

Strona w konflikcie:: Niebielia
Wysłany: 2010-05-17, 17:12   

Dacha napisał/a:
Rzeczywiście repliki identyczne. Na jakiej zasadzie to działa, że jest taka różnica cenowa? Tego to juz nie wiem :] Chyba RIS nie kosztuje 500 zł :)

Oj zdziwiłbyś się ;]

Jarmen Kell

Wysłany: 2010-05-17, 19:05   

InseCt napisał/a:

Uważam, że opcja asgshop'owskiego tuningu jest świetnym rozwiązaniem, jeśli chcesz mieć wszystko "od razu" i nie lubisz grzebać. Raczej bubla tam ci nie włożą i będziesz miał gwarancję. Jaki level? Taki, na jaki Twój budżet pozwoli, ale snajpa to faktycznie minimum 520 fps, powyżej 600 bym odradzał, bo jest to magiczna granica, po przekroczeniu której, jest problem z utrzymaniem niezawodności. Inaczej, to już jest tak duża moc, że części nie wytrzymują i często coś nawala.
Lolek, od nas, miał 660, fakt, wyjmował gości, no ale długo się nią nie nacieszył...

Generalnie uderzyłeś w górną półkę górnej półki. W tuningu tam chyba jeszcze nie uwzględnili baterii, a przy takiej mocy, 9,6 to minimum. A jak chcesz zaszaleć to lipo 11,1v, no ale to dodatkowe koszta w postaci choćby mosfetu, bo bez tego, przepalą ci się styki.
No i potem koszta konserwacji... Zbiera się tego, zbiera...
A, no i bym zapomniał, przy takiej giwerze, trzeba strzelać z głową ;)

Pomijając to, że trzeba strzelać z głową, to na "poważniejszych strzelankach" masz limity w mocy. Generalnie masz 600fps, ale ostatnio zobaczyłem, że na jakimś MilSimie, masz 550fps, więc weź także to pod uwagę, że może się stać tak, że nie będą chcieli się z Tobą strzelać. (tylko błagam Cię nie pisz, że nie jeździsz na MilSimy, nie taki sens jest mojej wypowiedzi...)

A do takich mocy to lepiej słuchaj się sklepu, oni doradzą jaką batkę lepszą wstawić.

Jeśli chcesz tą tańszą Mkę, to może zapytaj sklep czy Ci nie sprowadzą, powinni to zrobić, poczekasz trochę, ale chyba za 500zł się opłaca = D

SNAJPER CZARNEJ GWARDII

Nie musisz mnie znać, nie musisz mnie lubić, ważne abyś przyznawał się do trafień.

Dacha 
Michał

Wysłany: 2010-07-23, 10:27   

Po dość długim czasie zebrałem się do kupienia repliki karabinu wyborowego G&G SR-25.
Replika strzela wręcz wyśmienicie jednak skuteczny zasięg nie powala na kolana.
Jakby ktoś mogł poświęcić chwilkę i pomóc mi w doborze części tuningowych (chodzi mi o zwiększenie zasięgu).

Replika jest juz wyposażona w prec-lufe, sprężynę M120, nowe okablowanie i nową głowice cylindra.

http://www.specshop.pl/pr...roducts_id=3756

Chaota 
Divide And Conquer

Wysłany: 2010-07-23, 12:44   

GR-25 ma w stocku 340-360 fps, opis na specu jest pełen błędów.
W dziale repliki jest opis mojego autorstwa (właściciela), opisałem tam każdą śróbke i nakretkę w tym sprzecie.

Dacha 
Michał

Wysłany: 2010-07-24, 09:46   

Ciekawy opis ale mi chodzi o (np.) listę części które zwiększą skuteczny zasięg repliki.

Chaota 
Divide And Conquer

Wysłany: 2010-07-24, 13:07   

Bardzo ważna jest lufa, kulka wbrew pozorom bardzo sie rozgrzewa dlatego wybieramy lufy stalowe.
Do wyboru mamy w zasadzie tylko trzy opcje:
PDI 6,05
PDI 6,01
DeepFire 6,02

Kolejnym bardzo waznym elementem jest komora, tutaj niemozna zaszaleć bo jest niestandartowa mimo to wyjątkowo dobrej jakości. Snajperki potrzebują bardzo miekkich gumek ale dość trwałych aby zniosły duze moce.
Zdecydowanie odradzam produkty Prometheus i chińskie oraz Guarder.
Najlepsze wybory to:
-KMHead Rh45
-Systema (nie energy)
-Zielona G&G

Ważny jest również dystanser, który powinien być mozliwie twardy najlepiej czerwony z zestawu dystanserów KMHead.

Aby móc zacząć poważne podkręcanie trzeba nabyc odpowiednie zębatki, powinny Cie interesować wyłącznie zębatki STU/UTU prod. SYSTEMA/G&G/Classic Army. Jeżeli zamierzasz je montować samodzielnie omijaj helikalne (są trudne w montażu).

Kolejna sprawą jest odpowiedni tłok, który bedzie znosił prawdziwe katusze, trzeba tutaj sięgnąć po najwyższa półkę np. Prometheus hard piston.

Zeastaw cylindra najlepiej nabyć od jednego producenta (cylinder i obie głowice), nie Bore Up.
Dyszę Musisz dokupić osobno od G&G bo znowu jest niestandartowa.

Do tego łozyska ślizgowe (dowolne) odpowiedniej średnicy i metalowa prowadnica (z lub bez łożyska)
Do takiego kompletu można włożyć M160/170, aby osiągnąć graniczne 550(+15 tolerancji)fps.
Zasilanie 12V lub 11,1V silnk mozna zostawić, mozna wymienić tutaj decyzja niema wpływu na moc i zasięg repliki.

Dacha 
Michał

Wysłany: 2010-07-26, 09:31   

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedz! :)
Moze uda mi się zakupić owe części do następnej strzelanki :]

ps. co sądzicie o gotowych zestawach?
http://www.specshop.pl/in...&page=1&sort=4d

InseCt 
JS2305 Cienie

Strona w konflikcie:: Białlandia
Wysłany: 2010-07-26, 10:21   

A może taniej wyjdzie kupno PTW wersji max? Cena kosmos, ale...
Ostatnio miałem przyjemność postrzelania z takiego cudeńka i... szczena opada. Co mnie zaskoczyło, to, że to niby tylko krótka emka M4, a celność powalająca, zasięg (M165), rof i reakcja na spust nieziemska. Nie sądziłem, że takie małe cóś tak kąsa...
I tak sobie pomyślałem, że po co pakować tyle kasy w upgreade, skoro ma się to wszystko już gotowe w jednym pudełeczku...
Co innego, że części do PTW są o wiele droższe od "zwykłych" emek...

Dacha 
Michał

Wysłany: 2010-07-26, 11:27   

Rozumiem ze PTW to te profesjonalne repliki? Jesli tak to niestety nie moge sobie na takie cacko pozwolic :) koszt rzędu 5k to troszke za duzo :)
Poza tym miesiac temu kupilem sobie replike z wyższej półki i chciałbym ją zrobić na porządny karabin wyborowy :)
Znalazłem na Capri ciekawą opcje tuningu repliki to ok 500 fps. więc chyba na nią sie zdecyduje :]

Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc i porady :]

Chaota 
Divide And Conquer

Wysłany: 2010-07-26, 13:13   

Znam Radar-a osobiście, bardzo dobry serwisant.

Odpowiedz do tematu