Przymierzam się do zmodyfikowania mojego karabinu. Zdecydowanie najbardziej zależy mi na zasięgu i celności, co na pewno chociaż troche związane jest z zwiększeniem mocy. Karabinu używam praktycznie tylko na otwartej przestrzeni . Obecnie karabin posiada 360fps i wymienioną gumkę hop up na Systemę. Zasięg maksymalny to 60m a celny może z 35m. Co proponujecie wymienić? Posiadam 300zł i napewno tej granicy nie przekroczę, wolałbym wydać jak najmniej. Najlepiej żeby wszystkie części dostępne były w Warszawie lub w 1 sklepie wysyłkowym. Uważam że każdy przypadek jest inny więc założyłem nowy temat. Będę bardzo wdzięczny za pomoc i różne propozycję.
Wydaję mi się że precka jest obowiązkowa,mam 15centymetrowy tłumik. Czy precka za 100-120zł jest dużo lepsza od stockowej lufy, będzie znacząca różnica? Jak najniższym kosztem podnieść prędkość wylotową do 420-440fpsów, oczywiście w bezpieczny sposób.
Strzelam głównie do celu. Nie muszę się tłumaczyć. Tak chciałbym coś w tych granicach, czekam na dalsze propozycje. 15lat już bardzo niedługo,ale to nie ma nic do rzeczy.
Strona w konflikcie:: Białlandia
Wiek: 19 Dołączył: 06 Cze 2009 Posty: 261 Skąd: Warszawa Praga
Wysłany: 2010-07-14, 21:35
Zaczynając od faktu że repliki są od 18roku życia...kończąc na fakcie że 440FPS to cholernie dużo, nie polecam takiej mocy,zwłaszcza że za 300zł dużo nie wykręcisz, a jak już to Ci sie sypnie, względnie szybko
Strzelam dosyć długo i wiem czego chcę. Nie mam prawie żadnej wiedzy na temat techniczny dlatego pytam. Ktoś odpowie na moje poytanie? Moc jest drugorzędna, zdecydowanie chodzi o zasięg i celność ale chyba nie można tego osiągnąć bez odpowiedniej ilości fpsów.
Oczywiście, że można. TM robi repliki które mają 300 fps z wyśmienitym HU i kule lecą bardzo daleko. Więc proponuję dobrą preckę, dobrą gumkę HU i do tego dobra komora HU lub doszczelnienie jej. 360 fps nie jest to mała moc.
Pomógł: 9 razy Wiek: 22 Dołączył: 16 Sty 2008 Posty: 535 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-15, 00:26
Funakoshi. Dobrze Ci radzą, FPS tak na prawdę nie jest jedynym czynnikiem jaki wpływa na zasięg. Zdziwiłbyś się jak dużo daje na celności i zasięgu sama operacja zmiany gumki hop-up oraz dobranie odpowiedniej wagi kulek oraz odpowiedniej ich jakości i firmy. Zdziwiłbyś się jak czasem replika która na kulkach 0,2g strzela mizernie a po dobraniu odpowiedniej wagi kulek 0,25 , 0,28, 0,30g nagle tor lotu, zasięg jest zadowalający i celność wyśmienita. Polecam kupić paczkę dobrych 0,25 i 0,28 przykładowo G&G, czy guarder bądź Excel czy stary blaster. Wymienić gumkę HU na systemę czy innej dobrej firmy. I spróbować pobawić się w ustawienie repliki, zobaczyłbyś że przykładowo przy 400fps replika na kulkach 0,2 przeciętnej firmy i kulkach 0,28 dobrej zasięg się nie zmniejsza, zostaje podobny a celność wzrasta, tor lotu kulki jest na tyle prosty że z 25m możesz przycelować w baniak komuś gdy na 0,2 g z 25m możesz prowadzić ogień zasypowy, a nóż któraś kulka trafi.
Jak już powiedziałem Hop Up jest wymieniony na Systemę. Ostatnio w sklepie zaproponowali mi kulki guardera 0,2g nie widziałem dużej różnicy pomiędzy tym a kulkami precyzyjnymi Gunfire0,2g. Jaką Lufe precyzyjną polecacie, wolałbym żeby za dużo nie wystawała mimo że mam 15centymetrowy tłumik.
Po pierwsze do tej mocy weź guardery 0,23g. Jest to waga najbardziej uniwersalna. Co do precki jeśli chcesz wyśmienitą jakość to kup Promyka. Jak chcesz mieć celność na bardzo dobrym poziomie i wydać mniej pieniędzy to Systema.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum