ASG Warszawa  Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Chaota
2010-01-19, 21:03
mp5 i problem
Autor Wiadomość
michalpllc

Wysłany: 2010-01-16, 22:37   mp5 i problem

cześć dziś na strzelance moja bron na semi zaczęła strzelać na auto , więc zszedłem z pola gry aby obczaić o co chodzi a tu proszę na semi wali mi auto ale to nic nacisnę raz i odrazu puszcze a ona dalej strzela oddaje po 5-8 strzałów ale to też nic podłączając akumulator do karabinu sam strzela bez naciśnięcia spustu nie czaje o co chodzi miał ktoś tak kiedyś ??? wiecie jak pomóc z góry dzięki

Interpunkcja, duże litery i formatowanie tekstu. Żądam poprawy do wtorku, bo będzie BAN na tydzień.
//Chaota

Kermit 
psełdo-sniper

Wysłany: 2010-01-16, 22:59   

Możliwe że gdzieś kabel przy stykach przetarty i zwiera ci styki, może też być zawieszająca się kostka stykowa, i wyrobiona dźwignia przerywacza singla. Trzeba obejrzeć kable przy/w gearboxie a jak usunie się zwarcie i naprawi przypuszczalnie zawieszającą się kostkę stykową to jak nadal będzie strzelał auto na singlu to zaopatrzeć się trzeba będzie w nowy przerywacz singla i go zamontować (ewentualnie może coś shimming zębatek pomoże). Co do auto na singlu jest jeszcze opcja słabej batki ledwo ciągnącej sprężynę a przez to uniemożliwiającą poprawne działanie przerywacza (też znam taki przypadek).

J.w. Formatuj tekst bo nieda sie czytać //Chaota

michalpllc

Wysłany: 2010-01-16, 23:05   

no ale gdyby to zależało od batki to by sam nie strzelał bez naciśnięcia spustu

[ Dodano: 2010-01-17, 11:03 ]
sorki za post pod postem ale kurcze pomorze ktoś ??? jestem zielony w tym temacie przydała by sie jakaś instrukcja co sprawdzić jak otworze gearbox na co zwrócić uwagę jak co powinno wyglądać mile widziane zdjęcia oraz filmiki instruktażowe jak rozebrać gearbox ;] z góry dzięki

Kermit 
psełdo-sniper

Wysłany: 2010-01-17, 12:18   

Problem z batką może być w przypadku braku singla a nie tego że sam strzela - tu tak jak napisałem możesz mieć parę problemów na raz albo jeden z kablami.
Otwierania gearboxa samemu nie polecam - efekt może być taki że ci wszystko wystrzeli po pokoju jak robisz to pierwszy raz (sprężyna, prowadnica sprężyny i możliwe że jeszcze zębatki). Jak wysypią ci się zębatki z gearboxa to problem dla zielonego jest taki że tego poprawnie nie poskłada ze względu na podkładki pod zębatki. Proponuję kogoś obeznanego z tematem zaprosić i razem to obejrzycie.

michalpllc

Wysłany: 2010-01-17, 15:09   

kurcze odważyłem się sam rozebrać gearbox problem usunąłem ;] była to pęknięta sprężynka przy spuście ;] ale nasunął się drugi jak poskładać zębatki ?? po podłączeniu batki strzela ale coś grzechocze kurde od 8 rano nad tym siedzę i tylko się za przeproszeniem wkurwiam

Inqwi 
G36E(JG)

Strona w konflikcie:: Niebielia
Wysłany: 2010-01-17, 15:45   

No to teraz lepiej uważaj... Jak źle złożysz i popodkładkujesz, to albo zębatki, albo tłok mogą zrobić się gładkie. Lepiej zawieź do jakiegoś serwisu, albo żeby pomógł ci to zrobić ktoś kto się zna.

michalpllc

Wysłany: 2010-01-17, 15:51   

serwisu blisko nie mam nie wiem kto sie na tym zna czyli zostaje mi samemu kombinować jak to mniej więcej powinno wyglądać ??? w sensie jak mają być po zpodkładkowaniu

GpS20 
Wujek samo zuo

Wysłany: 2010-01-17, 16:48   

Stary - interpunkcja się kłania bo tego prawie czytać się nie da. Jak źle złożyłeś GB to będziesz miał ładną przygodę podczas następnej strzelanki ;)

Chaota 
Divide And Conquer

Wysłany: 2010-01-17, 17:14   

Macie czas do wtorku na poprawienie postów pod karą bana na tydzień.

Rozumiem literówke, ale to przechodzi ludzkie pojęcie.

Kermit 
psełdo-sniper

Wysłany: 2010-01-17, 19:58   

Jeżeli ci grzechocze to na pewno nie jest to prawidłowe poskładanie gearboxa - otwórz ponownie i zobacz co ci lata.
Jak to co ci lata to wpadnie w zębatki to w najlepszym przypadku masz zacinkę w najgorszym po zębatkach lub tłoku.
Pomóc ci poprawnie na odległość jest ciężko bo nikt nie ma oczu u ciebie i nie widzi co wyczyniasz z gearboxem.
Najprościej by chodziło poskładaj gearboxa wpierw samego bez cylindra, antirevresala, tłoka, sprężyny, popychacza, prowadnicy i elementów w cylindrze(nie wymontowuj elektryki i całego zespołu przerywacza - bo potem jest z tym trochę pitolenia).
Jak po skręceniu śrub zębatki będą się w miarę luźno kręcić to przynajmniej ten problem możesz wyeliminować.
Potem ci tylko pozostaje tak wszystko założyć i skręcić by nic w środku nie latało.
Jak po tym zabiegu będzie gearbox pracował w miarę sensownie i dysza będzie się ruszać podczas strzału to możesz sobie pogratulować.
Takie złożenie jednak jest tylko średnie.
Jak nie dasz rady to pozostaje ci tylko wysyłka do kogoś kto się zna na rzeczy.
Powodzenia

Czy myślisz że każdy post będe Ci poprawiał?? Enter to najwiekszy przycisk na klawiaturze //Chaota

Chaota 
Divide And Conquer

Wysłany: 2010-01-19, 21:03   

Doigraliście sie

Odpowiedz do tematu