Strona w konflikcie:: Białlandia Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 16 Cze 2007 Posty: 1740 Skąd: W-wa
Wysłany: 2007-12-04, 16:46
Tzn. źle napisałem...
SAMA saletra ze znanym cukrem itd. Jest zła...
Ale wszystkie mieszanki bardziej udoskonalonę są o wiele bezpieczniejsze..choćby dlatego, że jest w nich mniej saletry...której niestety temp. spalania jest zaje duża...
Mam link, bardzo dobry do wszelakich przepisów jednak go nie podam..nie chce aby później jakieś dziecko to znalazło i będzie na nas...:o
Strona w konflikcie:: Białlandia Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 16 Cze 2007 Posty: 1740 Skąd: W-wa
Wysłany: 2007-12-04, 16:58
A ja nie twierdzę, że nie, tylko ja się uważam za osobę dość odpowiedzialną Na tyle, aby dopóki nie wypróbuje mieszanek nie używać ich na strzelankach ^^
Strona w konflikcie:: Zielonia
Wiek: 22 Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 1651 Skąd: Legionowo
Wysłany: 2007-12-04, 20:39
Upominam, że na naszych strzelankach nie wolno używać świec-samoróbek. No chyba, że jako młody wynalazca zademonstrujesz jaka jest bezpieczna odpalając ją w odległości parudziesięciu centymetrów od twarzy
Ogólnie to jest to w miarę bezpieczne... Nie wybucha tylko się spala.
Jak mi sie uda zrobić mój pierwszy granacik to nakręce i pokażę i powiem co i jak robiłem
Wysłany: 2007-12-04, 21:02
Nie mów...Jak ktoś będzie chciał to się spyta...i mu powiesz : ] naprawdę ktoś kiedyś znajdzie przepis...I sobie coś zrobi...
A no cóż...żadna świeca/granat dymny nie wybucha...tylko się spala, ale niestety o to chodzi własnie...
Ostatnio kręciliśmy film na projekt i odgrywaliśmy scenki militarne...Między innymi z wykorzystaniem " Efektów" Typu Tysiące k204 spadających oraz 3 puszek z Saletrą właśnie i pewnymi innymi składniami...Temp. spalania - Spaliło metalowe puszki...Prawie doszczętnie..
Ale fakt, to fakt...siarka tam była xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum